Verifying that you are not a robot...

Ex usu vero quaerendum, mei no falli
  • info@guveninsaatveyalitim.com
  • 0535 482 88 02 | 0545 548 84 76
  • 28 Oct, 2021
  • Yönetici

1 – Enerji Tasarrufu

Yapılar, normal koşullarda hangi inşa tipi ile üretilmiş olursa olsun, ısının korunması ile ilgili niteliklere sahip olmazlar. Yapının inşa süreci tamamlandıktan sonra, ya teslimden önce ya da sonrasında yapı yalıtılmaz ise ısı kaybı kaçınılmazdır. Betonarme yapılarda ve diğer tüm yapılarda kullanılan materyal ısıyı koruyucu özelliklere sahip değildir. Mevcut yalıtımsız şartlarda harcanan enerjinin %80’e kadar azaltılması mantolama ile mümkün olabilmektedir. Her ay harcadığınız elektrik veya doğalgaz enerjisi maliyetlerini hesap ederseniz, esasında ne kadar büyük karlılığa ulaşacağınızı kolayca görebilirsiniz.

2 – Konfor

Yapılar cephelerine göre ısı kaybı faktörlerine sahiptir. Bir konutun her odasının farlı sıcaklıkta olmasının en önemli sebebi de, ısı kaybıdır. Mantolama uygulamaları ile bu sorun bütünüyle ortadan kaldırılabilir. Zira bu şekilde ısı yalıtımı yapılan yapıların dış çevre ile irtibatları neredeyse tamamen kesileceğinden, ısı kaybı söz konusu olmayacaktır. Sonuç olarak evin her noktasında, aynı maliyetle eşit ısıya ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

3 – Rutubet Bariyeri

Yapıların dış cepheleri, ısıyı ilettikleri gibi, nemi de yapının içerisine aktarırlar. Özellikle nem oranı yüksek yerlerde yapının içerisinden kabaran duvarlar, yapı sahiplerinin korkulu rüyasıdır. Dış cepheden yalıtılan yapının nemi içeriye alması söz konusu değildir. Yapının tüm unsurları hariçten bütünüyle yalıtılmış olacağından, nemin bu bariyeri aşıp içeriye geçmesi mümkün değildir. Bu kaplamada kullanılan bir çok farklı materyal söz konusudur ve bu materyaller çok güçlü bir bariyer oluşturur.

4 – Uzun Ömürlü Uygulama

Mantolama uygulamalarında doğru işçilik ve malzeme kullanılması durumunda uygulamanın bir ömründen söz edilmez. Nitelikli biçimde yapılan yalıtım, on yıllarca ilk günkü formunu korur. Bu sayede bir kez yapılacak yatırım, uzun süre efektif olacak ve size kar ettirmeye devam ettirecektir.

5 – Çevre Dostu

Isı yalıtımı yapılırken kullanılan materyallerin neredeyse hiç birisi doğa ile olumsuz biçimde etkileşime girmez. özellikle mineral yünler bütünüyle organik materyallerdir ve üretimlerinden kullanımlarına kadar hiç bir safhada olumsuzluk arz etmezler. Uygulamalarda kullanılan yapı kimyasalları ise sağladıkları enerji tasarrufu dikkate alındığından neredeyse hiç bir zararlı etkiye sahip olmadıkları söylenebilecek ürünlerdir.

Bonus: Kanunen Zorunlu

Enerji Verimlili Yasası kapsamında, yapıların enerji kimlik belgesine sahip olmaları ve sahip oldukları belgede, en az “C” değerinde yer almaları gerekir. Buna göre eğer mantolama yaptırmadıysanız, yapınızın enerji kimlik belgesi alabilmesi mümkün olmayacaktır. Nitelikli uygulamaları tercih ederek, yapınızı bir an evvel yalıtmalısınız. Bunun için bize dilediğiniz zaman ulaşabilir, ücretsiz kaşif hizmetimizden faydalanarak, doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Mantolamayla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Binalara estetik bir görünüm kazandıran, bina yaşını sabitleyen ve daha genç görünmesini sağlayan mantolama uygulaması ile ilgili bilmeniz gereken şeyler şunlardır:

  • Türkiye’de en fazla kullanılan ısı yalıtım malzemeleri taş yünü, EPS ve XPS’dir. Mantolamada kullanılan bu malzemeler, uluslararası ısı yalıtım malzeme standartlarına uygundur. Ancak bina türüne ve özelliğine göre farklı yalıtım malzemeleri de kullanılabilir.
  • Cephe yangınlarına mantolama malzemeleri neden olmaz, tam aksine cephe yangınlarının hızlı bir şekilde kontrol altına alınması yalıtım malzemelerinin bir avantajıdır.
  • Mantolama uygulamasında cephe ile ısı yalıtım levhası arasında boşluk bulunmamalıdır. Dübelleme işlemi bu nedenle gereklidir.
  • Bina giydirme uygulamaları tek başına ısı yalıtım amacıyla yapılmaz. Binaların dış cephesini değiştirmek için tercih edilen uygulamalardır. Ancak cephe giydirme ile ısı yalıtım uygulaması aynı anda yapılabilir.
  • Bina ısı yalıtım yönetmeliğine göre yüksekliği 28,5 metreden yüksek binalarda taş yünü ısı yalıtım levhası kullanılması gerekmektedir.
  • Bini yüksekli 28,5 metrenin altında olan yapılarda taş yünü ile birlikte XPS ve EPS ısı yalıtım levhaları da rahatlıkla kullanılabilir.
  • EPS ve XPS uygulamalarında pencere kenarlarına yangın önlemi olarak üstten ve alttan taş yünü bariyeri yapılması gerekmektedir.
  • Binalarda ısı yalıtımı yaptırmanın amacı enerji tasarrufu yapmaktan ziyade enerjiyi verimli kullanmaktır. Bu nedenle mantolama uygulaması enerjiyi daha az kullanmaya yönelik enerji verimliliğini önemseyen bir uygulama olarak kabul edilmelidir.

Mantolanın Kalitesi Neye Bağlıdır?

Mantolamanın kalitesi, mantolama yapan firmanın profesyonelliğine, kullanılan malzemelerin bina özelliklerine uygun olmasına, sahada çalışan personelden proje sahibi mühendise kadar alanında uzman kişilerin görev almasına bağlıdır. Isı yalıtım malzemelerinin standartlara uygun ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlayacak teknik özelliklere sahip olması mantolamanın kalitesini artırır. Bunun dışında mantolama kalitesi, uygulamanın doğru bir şekilde yapılmasına bağlıdır. Uygulamada kullanılan her malzeme mantolanın belirli aşamalarında kullanılır. Her aşama gerekli özen ve dikkat gösterilerek yapılmalı, maliyeti yüksek bu uygulama esnasında malzeme tasarrufu yapılmalı, gereksiz sarfiyatın önüne geçilmelidir. Malzeme tasarrufu kalitesiz malzemeler kullanmak şeklinde algılanmamalı inşaat sahasındaki malzemelerin doğru stoklanması ve mevsim şartlarının olumsuz etkisinden korumak olarak algılanmalıdır. Dış Cephe Mantolama Yaptırmanın 5 Faydası başlığı altında sizlere uygulama hakkınde temel bilgiler ilettik. Dilerseniz diğer sayfalarımızı ziyaret ederek, daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bunu Paylaş

Yorumlar